Постинг
20.04.2015 21:54 -
КАРТОФИ ПО ФРЕНСКИ
Автор: hranata
Категория: Рецепти
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.09.2015 15:58
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 21.09.2015 15:58
Продукти:
800г. картофи
400г. лук
3 скилидки чесън
връзка магданоз или копър
зехтин
сол
черен пипер
50г. масло
Обелете и нарежете на тънки кръгчета картофите. Почистете и нарежете на тънки филийки лука и чесъна. Нарежете на ситно магданоза (копъра). В дълбок тиган сгорещете зехтина и добавете лука, чесъна и магданоза. Пържете на слаб огън докато лука омекне. Добавете щипка сол и черен пипер. В голям съд за печене наредете пласт картофи, поръсете със сол и пипер и наредете отгоре със слой лук. Продължете да ги редувате като завършите с ред картофи. Залейте с 850 мл. гореща вода (бульон), трябва едва да покрива картофите. Нарежете маслото отгоре. Намажете лист алуминиево фолио със зехтин, сложете го с намазаната страна на долу върху съда и притиснете ръбовете. Сложете ястието в загрята фурна на 200 С и след 45 мин. отстранете фолиото. И печете до златисто още 20-тина минути.
Моля препратете поста ми на приятелите си. Сърдечни благодарности..
800г. картофи
400г. лук
3 скилидки чесън
връзка магданоз или копър
зехтин
сол
черен пипер
50г. масло
Обелете и нарежете на тънки кръгчета картофите. Почистете и нарежете на тънки филийки лука и чесъна. Нарежете на ситно магданоза (копъра). В дълбок тиган сгорещете зехтина и добавете лука, чесъна и магданоза. Пържете на слаб огън докато лука омекне. Добавете щипка сол и черен пипер. В голям съд за печене наредете пласт картофи, поръсете със сол и пипер и наредете отгоре със слой лук. Продължете да ги редувате като завършите с ред картофи. Залейте с 850 мл. гореща вода (бульон), трябва едва да покрива картофите. Нарежете маслото отгоре. Намажете лист алуминиево фолио със зехтин, сложете го с намазаната страна на долу върху съда и притиснете ръбовете. Сложете ястието в загрята фурна на 200 С и след 45 мин. отстранете фолиото. И печете до златисто още 20-тина минути.
Моля препратете поста ми на приятелите си. Сърдечни благодарности..
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 5
Архив