Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.09.2015 15:57
ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:
- 400гр. Микс от морски дарове
- Връзка магданоз
- 4 пилешки пържоли от бут
- 100г. Колбас „Чоризо”
- 4 ленти бекон
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 бульон
- 400г ориз (за паеля)
- 2 шепи замразен грах
- 2 лимона
- Щипка шафран по желание
За подготовка на пелята:
Остържете мидите. Ако използвате калмари или бяла риба, нарежете ги на парченца с големина 3 см. Нарежете магданоза. Нарежете пилешките бутчета на хапки. Нарежете чоризото и бекона. Лука и чесана накълцайте на ситно. Разтворете бульона в 1,5 л. гореща вода.
За приготвяне на паелята:
В голям тиган налейте малко зехтин и сложете на котлона. Добавете магданоза, пилето, чоризото и бекона и разбъркайте. Пържете докато пилешкото придобие жълт цвят. Добавете лука и чесъна и пържете още 5 мин. Сложете шафрана, добавете ориза заедно с щипка сол и черен пипер и разбъркайте добре.Налейте горещия бульон и оставете да заври, като разбърквате непрекъснато. Сложете капак на тигана, намалете котлона на слаб огън и варете до сваряване на ориза. Когато оризът е почти готов добавете и граха и морските дарове, след което изцедете 1 лимон. Гответе още 5 мин.,опитайте на вкус и добавете още сол и пипер или малко вода, ако прецените – оризът не бива да стане прекалено сух. Сервирайте с няколко резена лимон за изстискване.
Моля препратете поста ми на приятелите си. Сърдечни благодарности..