Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2015 17:39 - ПАЕЛЯ
Автор: hranata Категория: Рецепти   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2015 15:57


 ПАЕЛЯ

 

ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:

-          400гр. Микс от морски дарове

-          Връзка магданоз

-          4 пилешки пържоли от бут

-          100г. Колбас „Чоризо”

-          4 ленти бекон

-          1 глава лук

-          2 скилидки чесън

-          1 бульон

-          400г ориз (за паеля)

-          2 шепи замразен грах

-          2 лимона

-          Щипка шафран по желание

image



За подготовка на пелята:

Остържете мидите. Ако използвате калмари или бяла риба, нарежете ги на парченца с големина 3 см. Нарежете магданоза. Нарежете пилешките бутчета на хапки. Нарежете чоризото и бекона. Лука и чесана накълцайте на ситно. Разтворете бульона в 1,5 л. гореща вода.

 

За приготвяне на паелята:

В голям тиган налейте малко зехтин и сложете на котлона. Добавете магданоза, пилето, чоризото и бекона и разбъркайте. Пържете докато пилешкото придобие жълт цвят. Добавете лука и чесъна и пържете още 5 мин. Сложете шафрана, добавете ориза заедно с щипка сол и черен пипер и разбъркайте добре.Налейте горещия бульон и оставете да заври, като разбърквате непрекъснато. Сложете капак на тигана, намалете котлона на слаб огън и варете до сваряване на ориза. Когато оризът е почти готов добавете и граха и морските дарове, след което изцедете 1 лимон. Гответе още 5 мин.,опитайте на вкус и добавете още сол и пипер или малко вода, ако прецените – оризът не бива да стане прекалено сух. Сервирайте с няколко резена лимон за изстискване.



Моля препратете поста ми на приятелите си. Сърдечни благодарности..



Тагове:   пиле,   паеля,   Испанска,   чоризо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hranata
Категория: Забавление
Прочетен: 63253
Постинги: 11
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930